tirsdag, mai 20, 2008

Jordskjelv i Kina og Syklonen i Myanmar

Po Chu Grønvold arbeider på Det Lutherske Teologiske Seminaret (LTS) i Hong Kong og Ole Jacob Grønvold er prest i Amazing Grace Lutheran Church samt representant for NMS i Kina.

Po Chu forteller først: Vi er midt i forberedelsene til å feire at nok et kull har gjort seg ferdig med sine studier på LTS i Hong Kong. Dette er en gledelig begivenhet, men katastrofene i Burma og Sichuan kaster lange skygger over denne gleden. Vi har studenter som kommer fra begge steder.

Det gikk en lang og vond uke etter at syklonen hadde rammet Burma før den siste av våre studenter derfra hadde klart å gjenopprette kontakten med familien sin og fått vite at de var i trygghet. En annen student derfra – som tilhører ”Karen” stammen kommer også fra Irrawaddy deltaet sørvest for Rangoon. Hun fortalte meg at de fleste av kirken i området var jevnet med jorden og at 61 pastorer i Baptist samfunnet hun er en del av, hadde mistet livet. Hun kjente hver enkelt personlig. Antallet døde pastorer i de andre kirkesamfunnene er enda ikke kjent. Hun reiser tilbake til Burma om få dager for å få en oversikt over situasjonen. Seminaret har samlet inn penger billetten og til ekstra midler slik at hun kan bringe hjelp til noen. Dere kan være med å be om at Gud gir fred i hjertene til våre kristne søsken i Burma og at de ikke gir opp i denne svært vanskelig tiden.

Vil du hjelpe?

Nøyaktig kl 14:28 den 12 mai 2008 Bejing tid (Kl 20:28 Norsk tid samme dag) ble Sichuan provins rammet av et kraftig jordskjelv på 7,9 på Richter skalaen.

Sichuan er Kinas mest folkerike provins med ca 83 millioner innbyggere.

På bildet ser du et kart over Kina. Senteret for jordskjelvet i Sichmerket av med gult.











I dag 19/5, en uke etterpå er tallet døde opp i over 32.000 og over 220.000 skadende. Mange mindre byer har nesten opphørt å eksistere.

Minst 7,700 mennesker døde i den lille byen Yingxiu og 2300 overlevende.

Det er vanskelig å fatte hva noe slikt betyr for et lite bysamfunn.

Siden jordskjelvet skjedde tidlig på ettermiddagen er mange barn drept da skolene de var i rast sammen over de.

Mange kristne menigheter har også mistet mange av sine kirkelokaler og medlemmer.


Bildet under viser et par som giftet seg i denne Sichuan kirken tidlig i mai i år. Etter jordskjelvet et nesten det eneste som står igjen av denne kirken en stor grushaug. (Neste bilde)























Dere kan være med å støtte redningsarbeidet i både Burma og Kina.

Via NMS sine misjonærer i Thailand er kontakt i ferd med å opprettes med kirker og menigheter i Myanmar.

I Kina har vi flere partnere som kan være med i hjelpearbeidet.

For å avhjelpe den desperate situasjonen har Det Norske Misjonsselskap (NMS) startet en innsamling for syklonofre i Burma og jordskjevlofre i Kina. Gaver kan betales inn på kontonummer 8220 02 85030 og merkes 641 485 (Kina) eller 643 484 (Burma).

Med vennlig hilsen

Po Chu og Ole Jacob Grønvold

Amazing Grace Lutheran Church,

To Yuen Street, Tai Hang Tung, Kowloon Hong Kong.

E-post: pochu@kinainfo.no og ole-jacob@kinainfo.no

Hjemmesider: http://www.kinainfo.no Blogg: http://kinainfo.blogspot.no

Hjemmeside NMS: http://www.nms.no





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar