torsdag, august 23, 2007

Trailwalker - de fire kule

Viste du at Hong Kong har et stort nett av stier i fjellene som ofte kun ligge en 10-15 minutters biltur unna mange tett bebygde områder av byen?

Hvert år i november arrangere Oxfam, en internasjonal humanitær hjelpe organisasjon "HK-Trailwalker."
Det er stor rift og loddtrekkning om hvem som får være med. Vi var blant de heldige i år.

Trailwalker går ut på skaffe seg sponsorer og deretter som takk for støtten gå 100 km som et team på fire i løpet av 48 timer. Trailen en følger tar deg fra øst til vest i Hong Kong og går over mange av Hong Kongs fjelltopper - noen av de opp mot 1000 meters høyde.

Tøft for 55 åring? Ja absolutt, men så har vi trent på dette siden mars i år og nesten gått tur hver uke. I det siste har vi gått turer på mellom 10 og 20 km med god fart. I kveld skal vi ut på en tur på over 20km og regner med å gjennomføre den i løpet av 7 timer. Vi føler vi nå har farten, men trenger mer kondisjon for selve Trailwalker døgent som er 9-10/11. Jeg vil gjerne røpe at jeg ikke er mitt teams fysisk svakeste ledd. Du kan jo gjette hvem som er det?
Fra høyre ser du, alle gode venner: Billy, Hon Keung, Clare og meg. Clara er reserve. Ming som er endel av teamet var ikke med på denne turen.
Bildet av fjellet i bakgrunnen er Ma On Shan - Heste sadel fjellet. For å gjennomføre etappen over Hestesadelfjellet måtte vi opp i skaret på ca 600 meters høyde til venstre for toppen.

Fordi Trailwaker må gjennomføres i løpet av 48 timer og vi regner med å bruke rundt 30 timer, har vi hovedsakelig de siste månedene trent om kvelden/natta. Da har vi bedre tid og det er rett og slett for varmt å gå i fjellet om dagen i sommermånedene. Våre vandringer med hodelykt i mørket har vært en stor opplevelse. Hong Kong er fantastisk vakker om natta. Ofte kan vi se byen og lysen under oss og stjerner og månen over oss - vi støter på dyr vi ikke ante eksisterte i en by på ca 7 millioner befolkning.

Klarer vi ikke å gjennomføre trailwalker - og det vet neppe amatører som oss før de har prøvd, har all treninga og opplevelsene rundt det vært vært forsøket i seg selv.

1 kommentar: