mandag, oktober 23, 2006

Nok en mandag nok en tur til Lantau

Nok en mandag, nok en tur.
Mandager er bra turdager for misjonærer.
Søndag er høytrykksdag for jobbing -en trenger hvile,
og mandager har få folk ute i naturen. En vinn vinn situasjon.
Nok en gang møttes vi v. flyplassen og gikk der fra mot Tai O, en spesiell landsby på nord-vestsiden av Lantau, den største øya i Hong Kong.

Å gå er er bare veldig bra. Å tilbringe 4-5 timer i naturen uten folk rundt seg - er viktig i et by som Hong Kong - der det er folk overalt.

Håkan Granberg viser her fram rett antrekk for hodet for en tur i Hong Kong klimat.
Det sies at barna hans ikke er villig til å gå sammen med ham - når han ifører seg dette antrekket. Legg merke til kluten under hatten - den er våt og holder ham kjølig samtidig som "bondehatten" hans lar ham beholde den bleke nordiske fargen.

Misjonærer er ofte ganske individuelt anlagt og "praktiske" typer.













Underveis passerte vi flere områder med bambus skog.
Jeg synes den er vakker og når det blåser er den full av lyder - bambusen gnisser mot hverandre og kolliderer, lager dumpe smell.




















Bambus er egentlig en grass sort sies det og er nyttig til litt av hvert, f.eks merkstaver for norske skiløyper på fjellet samt i gamle dager, staver til skiturer etc.




















Denne gangen hadde vi med oss Andrew fra Seol i Korea. Han er nygift med ei kinesisk jente her i byen og på leting etter jobb - når arbeidstillatelsen hans er i orden. Han kan lite kinesisk og vi hadde et lite kinesisk kurs for ham mens vi gikk - i grunn en merkelige følelse - å lære bort kineisk til en asiat. Det var på en måte noe som ikke stemte.

Samtidig har vi tre mye felles. Vi har alle "utenlandske" koner. Håkan er gift med Judy fra Amerika, Andrew og jeg med henholdsvis Po Chu og Lily fra Hong Kong.

Her er vi på broa over en av kanalene i Tai O som i hovedsak er en fiskerlandsby - bygd på påler og unik for Hong Kong.





























Hovedkanalen i Tai O med den helt spesielle begyggelsen.

Under et bilde av Tai Os tempel - som ligger i utkanten av landsbyen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar