tirsdag, mai 22, 2007

Tur til Nanking

Var på såkalt "Round-table" konferanse i Nanjing i forje uke. Arrangert av Kirkenes verdensråd på vegne av en kinesisk organisasjon kalt "Amity" Runde bord konferanser er ment å fungere som et tilbakemeldingforum for deltagere og støttespillere og Amity - samt en måte å koordinere egen og andres innsats på innen Amitys arbeid.

Amity er et nokså intetsigende ord.
Kanskje er det franskt og betyr noe slikt som vennskap. (Forslag fra de som kan fransk vil være av interesse) Kinesisk gir mer mening. Der heter det organisasjonen noe slikt som: "Åi Dak Gei Gam Wui" som betyr omtrent "Kjærlighet, kan, samle gull organisasjon" Med andre ord. "Stiftelse for gode gjerninger". Amity er en organisasjon som driver mye sosialt arbeid i Kina - startet av kristne for ca 22 år siden. Det Norske Misjonsselskap (NMS) støtter noen av Amitys prosjekter.
Amity driver sine prosjekter med lokale partnere rundt omkring i Kina, menigheter og lokale myndighetspersoner. De gjør mye godt. NMS er med i de prosjektene som passer inn i NMS sin diakonale profil - eller sagt på litt mer NMSsk - B for Bistand. NMS sitt kristne vitnesbyrd i praktisk handlig til Kinas folk.

Rundt det runde bordet satt folk fra mange deler av verden USA, Australia, Tyskland, Finland, Sverige, Norge m.m, - kristne organisasjoner som er med og støtter Amitys arbeid. For meg var det lærerrikt og gav en god oversikt over Amity slik det fungerer i dag samt Amitys internasjonale støttespillere.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar