mandag, september 04, 2006

Kinesiske spisevanner














Kinesere som har råd til det - spiser ofte ute.
I hvert fall oftere enn de spiser hjemme. Gjerne tre måltider om dagen.
Det er et typsisk spisested og vi (F.v. Ole-Jacob, Peggy, Ah Kan, og Ah Cheung
er ute og spiser lunsj. Fotograf er Eddy gift med Peggy)

Hvorfor lage mat når det er nesten like billig ute?
I tillegg slipper oppvaska, tenke på innkjøp og kan velge mange ting fra menyen.
Kinesere elsker variasjon. Å spise ut krever lite planlegging. Variasjonen er mye større enn den du kan finne i kjøleskapet.

Jeg har slektninger på konas side som altid -dvs syv dager i uka "drikker te" ca kl 06:00 på resturant, det vil si spiser småretter og drikker te som frokost.
Det er ikke vanskelig å lære å sette pris på varm catonesisk frokost eller møre koteletter til lunsj! (Det som er vanskelig for meg er å unngå å bli altfor rund rundt maven.)

Et lite ekskurs til bildet: Ah Kan - barnet på bildet tilhører ingen av de voksne. Han er sønnen til en god venn av oss. Peggy og Eddy har "kai"et ham. Det vil si gått inn i en rolle som ekstra mor og far for ham og må derfor bistå mye i oppdragelsen av denne unge herren.
Han har på en måte både mor og far og i tillegg et sett mor og far assistenter.
Greit ording - jeg tror den er veldig fin. Den finnes nok i Norge også, men i Kina er den et eget begrep.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar