mandag, september 11, 2006

McDonald Frokost 07:00, Fjelltur kl 07:30

For mange nordmenn er Hong Kong en stor maurtue av stål og betong og mennesker overalt. Kun asfalt inneimellom. Det er bare en del av sannheten. Hong Kong har også mange andre kvaliteter.

Utfordret av min finsk-svenske kollega misjonær Håkan Granberg ble jeg med på en fjelltur mandag formiddag. Mandag er gjerne prester og misjonærers fridag. Jeg stod opp kl 05:45. Var ute av døra kl 06:10. Misjonen sin leilighet i Mong Yan kirke der vi bor og har kontor ligger sentralt til - fra hjemmet har vi kun 5 minutter å gå til nærmeste tog og T-banestasjon. Toget går nord-sør og T-banen har greiner i alle rettninger. Jeg måtte bytte T-bane tre ganger før jeg var framme i Tung Chung kl 06:55 nær flyplassen. Der gikk jeg rett til McDonald for frokost.

Etter 20 minutter spising - påfulgt av busstur på ca 20 minutter opp "ryggen" på Hong Kong største øy Lantau, var vi brakte opp i 400 meters høyde - på toppen av et pass - akkurat der veien begynner å gå ned på andre siden av Lantau.












Her går stien opp til to flotte fjellområder - på begge sider av passet. Denne gangen valgte vi å gå østover og etter ca 400 meter stigning nærmet vi oss toppen på ca 800 meters høyde.
Bildet over viser utsikten sør-østover med Sør-Kinahavet og øyer i det fjerne.















Det siste bildet (over) viser en svært fornøyd misjonær Grønvold tilbake i et av hans favoritt områder for rekreasjon, mosjon og faktisk også misjon. Fjellturer er flotte muligheter for å bli kjent med folk, prate om alt og inngenting og introdusere de til steder faktisk mange av de lokale innbyggerne aldri har satt sine ben i - nesten "rett utenfor" leilighetene deres.

Fra toppen og ned tok det ca 2 timer og vi ankom Mui Wo landsby, med ferje og gatekafeer ca kl 12:00. Som de innkulturerte misjonærene vi er, bestilte vi mat på en gaterestuarant - te, ris og to retter som vi delte broderlig. Prisen kom på ca kr 40,- for oss begge tilsammen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar